A word from the chief!
Photo

There are two kinds of people ...Συγνώμη, αλλά δεν μπορούσα να
γράψω τίποτα στ'αγγλικά. 'Oχι οτι στα Ελληνικά μου
έρχονται περισσότερα να πω, μια και τα πιό σημαντικά έχουν ήδη
ειπωθεί σε προηγούμενες σελίδες. Να σας πω την αλήθεια, ούτε καν δικιά μου
δεν ήταν η ιδέα μιας σελίδας του chief και δε ξέρω'γω τι. Έλα όμως που είχαμε κενό στην
πρώτη σελίδα και δεν ξέραμε τι να βάλουμε! Οπότε μπήκε αυτό. Συγνώμη δηλαδή αν σας κρατάω ... αν θέλετε μπορείτε να πηγαίνετε. Με ένα click ... φύγατε. Για κοίτα πόσο ασήμαντη φαίνεται τώρα αυτή η σελίδα. Τέλος πάντων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον
agent μου για το τρομερό marketing που μου έκανε, τη μητέρα μου για το τρομερό
παστίτσιο, τον πατέρα μου για το αυτοκίνητο και την αδερφή μου για το κινητό.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τις Τρύπες για το τρομερό τραγούδι τους,
το " Δε χωρας πουθενά " καθώς και το κοινό που με αγάπησε (έλα παλι;;).

Πλάκα πλάκα όμως, να, γέμισε μιά σελίδα σχεδόν! Και όσο πιο πολλά γράφω, τόσο το καλύτερο. Σοβαρά όμως, να σας ζητήσω κι εγώ τώρα με τη σειρά μου να σταματήσετε επιτέλους να σερφάρετε απλώς το web και να στρωθείτε να κάνετε καμιά σελίδα της προκοπής. Γιατί, όπως έιπε και ο Κωσταντίνος (νομίζω) κανα-δυό σελίδες παρα δίπλα, έχει πήξει το μάτι μας σε Greek σελίδες wannabe's. Σελίδες δηλαδή της πλάκας που παρουσιάζονται σαν Ελληνικές, όμως το μόνο που έχουν είναι links και κανα-δυό λογάκια για τις παραλίες μας. Και το χειρότερο είναι ότι οι πραγματικά καλές, καινούριες κυρίως, σελίδες δεν πολυεμφανίζονται γιατί ο ένας Λάκης παίρνει τα links από τον άλλον Λάκη, ο οποίος δεύτερος Λάκης έχει να κάνει update τα links του απ'το σαράντα. Και η μεγάλη πλάκα είναι ότι σελίδες που έχουν φτιάξει Ελληνο-Αμερικανάκια ή Ελληνο-Καναδάκια περνιούνται για αντιπροσωπευτικές της Ελλάδας. Και τις διαβάζεις και σε πιάνει κατάθλιψη, γιατί οι περισσότερες είναι όχι μόνο κενές και ανούσιες, αλλά και αναχρονιστικές, και καθόλου δεν αντανακλούν την Ελλάδα του σήμερα (άσε που δεν έχουν κουβέντα στα ελληνικά μέσα τους). Γι'αυτό κι εμείς θα υποστηρίξουμε ανοιχτά και έντονα, καινούριες, καλές σελίδες που εδρεύουν στην Ελλάδα - έχουν την κατάληξη δηλαδή .gr. Μην νομίζετε ότι έχουμε τίποτα με τους Ελληνο-Αμερικάνους η τίποτα τέτοιο. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος που ψάχνει πληροφορίες για την Ελλάδα καταλήγει να τριγυρνάει συνέχια σε κάτι άσχετα sites του εξωτερικού, τη στιγμή που όλες οι πληροφορίες που ψάχνει μπορεί να τις βρεί μόνο σε sites στην Ελλάδα. Και μη μου αρχίσετε τα περί "η Ελλάδα δεν έχει τίποτα" και τα "μέχρι να πάρουν μπρος οι από Ελλάδα", γιατί τα παίρνω στο κρανίο όταν τα ακούω αυτά. Και τ'ακούω κυρίως από Ελληνο-Αμερικάνους (να'τοι πάλι οι Ελληνο-Αμερικάνοι) που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στην Ελλάδα ή είχαν φύγει το εξήντα από κάποιο ερημικό χωριό της Μάνης, αγράμματοι και φτωχοί, και ήρθαν στη "γη της επαγγελίας" και την είδαν ανώτεροι και καλά. Έχω ξεφύγει βέβαια, αλλά το τελευταίο καλό που άκουσα είναι από μιά Ελληνο-Αμερικανίδα στο Pittsburgh: "Έχετε " λέει " microwaves στην Ελλάδα;" Εμ τώρα τί της λες; Μιλάμε για μια κυρία η οποία κάθε κανα-δυό χρόνια αγοράζει σαπούνια, πετσέτες, ξυραφάκια και δε ξερω'γω τί από το Pittsburgh, πετάει στο χωριό της σε κάποιο βουνό (με τα ξυραφάκια, λες κι εμείς ξυραφάκια δεν έχουμε), κάθετε μερικές βδομάδες, αγανακτεί που η πλατεία του χωριού δεν έχει air-condition, σηκώνεται και φεύγει. Και μετά αρχίζει τα "πωπωπω... στην Αμερική εμείς μπλα μπλα μπλα κι εσείς στην Ελλάδα μπλο μπλο μπλο... " Άσε μας κυρά μου!

Ε, ωραία, δεν είμαστε και η τελειότερη χώρα στον κόσμο. Άλλα δίνεις άλλα παίρνεις. Και σύμφωνοι, υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία χρειάζεται να διορθωθούν. Καί από άποψη οργάνωσης, και από άποψη νοοτροπίας. Ακόμα κι εγώ καμιά φορά, όταν βγαίνω στην Αθήνα γυρνώντας απο Αμερικές και Αγγλίες, καταλαβαίνω διαφορά, και ρίχνω και κανα-δυό μπεϊνιλίκια. Τουλάχιστον όμως προσπαθώ να κάνω κάτι για να διορθωθεί η κατάσταση. Κι έχω βρεί και άλλα παιδιά που είναι έτοιμοι να κάνουν το ίδιο και όλοι μαζί το παλεύουμε. Δεν κάθομαι στην Αμερικούλα μου, στο καταθλιπτικότατο σπιτάκι μου με τον εντελώς Αμερικάνικο κήπο μου και το σκυλάκι μου, λες και έχω βγεί από διαφήμηση για το Αμερικάνικο όνειρο του '60, και να κακοχαρακτηρίζω την Ελλάδα. Ακούω κάτι άτομα εκτός Ελλάδας να λένε ότι η Ελλάδα πάει απο το κακό στο χειρότερο και μου ανάβουν τα λαμπάκια!! Να πας να το φτιάξεις στο στραβό που βλέπεις αγορίνα μου!
Τι κάθεσαι και μου το παίζεις αμέτοχος κριτής;;

Λοιπόν, καλά, επειδή πολλά είπα και μας βλέπω να χάνουμε πελατεία,
καιρός είναι να το κλείνουμε το θέμα. Άντε, και του χρόνου με υγεία.
| Who we are | | Who we think we are |
| Why are we doing this? | | A word from the Chief! |


>---- Options Bar


Pages made and hosted by the Magical Journey to Greece™. © 1997-1998.
No part of this site may be reproduced, stored in any form or by any means, without the prior permission of the publisher.

MJIt has been said ...

"Is Giorgos the Black guy, or the guy with the glasses?"
    - Someone who doesn't know Giorgo

"Damn, I need Greek fonts to read this"
    - Guy with no Greek fonts
Relevant Quotes:

Φύλαγε το σπίτι σου, γιατί θα πέσει να σε πλακώσει
    - Παροιμία του λαού
"Δεν τον ξέρουμε τον κύριο"
    - Η ομάδα μου, αφότου διάβασε τα όσα είχα γράψει!